• Sledujte nás

Prešov

a látogatás időpontja és helye

Általános információk a résztvevőknek

Ferenc pápa 2021. szeptember 14.-én Eperjesen

Ferenc pápa 2021. szeptember 14.-én, kedden látogatást tesz Eperjesen, ahol Aranyszájú Szent János Isteni Liturgiáját fogja végezni, valamint szentbeszédet mond a városi sportcsarnok előtti téren, a II. János Pál pápa-utcán. Ezen a napon a mi Urunk, Istenünk és Üdvözítőnk Szent és tiszteletreméltó Keresztjének világraszóló felmagasztalását ünnepeljük.

A fő program a pápával 10:00-tól 12:30-ig fog tartani. Két órával a Szentatya érkezése előtt, ti. 8:00 órakor a városi sportcsarnok előtti tér le lesz zárva. A jelenlétre minden görögkatolikus, rómaikatolikus, valamint más vallású hívőt, eperjesi lakost és minden jószándékú embert minden korosztályból buzdítunk, hogy az eperjesi találkozáson örömmel részt vegyenek.

Rendszeresen kövessék ezt az oldalt, az információkat fokozatosan aktualizáljuk és pontosítjuk. Ezen az oldalon mindenről időben értesülhetnek.

Általános információk

 • A részvétel feltétele

  A jelenleg érvényben lévő határozatok alapján a Ferenc pápával való találkozón azok vehetnek részt, akik teljes oltással rendelkeznek, ami a következőket jelenti:

  • a) legalább 14 napja kétadagos vakcinával,
  • b) legalább 21 napja egyadagos vakcinával,
  • c) legalább 14 napja és legfeljebb 12 hónapja első adag COVID-19 elleni vakcinával beoltott személy, amennyiben a COVID-19 elleni védőoltás első adaga legfeljebb 180 nappal a COVID-19 fertőzésből való felgyógyulás után történt.

 • Regisztráció a Szentatyával való eperjesi találkozásra

  A Szentatya apostoli látogatásával egybekötött rendezvényekre a belépés csakis kizárólag a teljes oltással rendelkezők, valamint a regisztráltak számára engeszélyezett. A látogatók kötelesek maguknál tartani az egyedi kóddal ellátott, kinyomtatott belépőt. Ez a rendezvény szélesebb környékére való belépéskor, valamint a helyszínen, az egyes szektorokba való belépéskor.

  Minden résztvevőnek EGYESÉVEL és ELŐRE be kell jelentkezni.

  A regisztráció ezen az oldalon található

 • Forgalom

  A találkozó napján Eperjesen korlátozva lesz a forgalom. A városi sportcsarnokot nem lesz lehetőség személyautóval, illetve autóbusszal megközelíteni. Ezek a kijelölt parkolókban lesznek leállítva..

  Ebből kifolyólag ezen parkolókból INGÁZÓ FORGALOM lesz biztosítva. Kérjük, kísérjék figyelemmel ezt az oldalt, melyen fokozatosan teszünk közzé információkat a forgalommal, parkolással, valamint gyalogos megközelítéssel kapcsolatban.

  Már most javasoljuk azonban minden részvevőnek, hogy részesítsék előnyben a tömegközlekedést, legyen az autóbusz (akár az egyházközség által rendelt autóbusz), vagy vasúti közlekedés, mely minden irányból különjáratokkal lesz megerősítva. Ezen különjáratokról időben közzétesszük a szükséges információkat ezen az oldalon.

 • Lelki felkészülés

  Kérjük önöket, hogy imáikkal támogassák a Szentatya szlovákiai látogatását.

  Augusztus 6.-tól a Szlovákiai görögkatolikus egyházban 40-napos lelki felkészülés zajlik a Szentatya érkezésére, mely ezen az oldalonérhető el. Augusztus 15.-től közös lelki felkészülés is kezdődik a katolikus médiában és közösségi oldalakon az egész Szlovákiai katolikus egyházon belül.

Praktikus információk az Szentatyával való találkozón való részvételhez Eperjesen

 • Esemény elérési térképe

  Helyszín: GPS 48.985158, 21.236770

  Folyamatosan hozzáadjuk az esemény részletes térképét és az összes fontos helyet (parkolók, információk, orvosi szolgáltatások, szektorok elosztása stb).

 • Belépés a rendezvényre

  A pápa összes apostoli útján számos biztonsági ellenőrzésen kell átesnie a résztvevőknek. Az eseményre való belépéshez Eperjesen az ellenőrző kapuk 2021. szeptember 14 -én 02:00 órakor nyílnak meg. Ezen az ellenőrzőponton minden résztvevőnek egyénileg kell átmennie. Kérjük, előre tervezze meg érkezési idejét, hogy időben és stresszmentesen átmenjen a biztonsági ellenőrzésen. Ezután az önkéntesek abba a szektorba irányítják Önt, amelyben az esemény során marad.

  A komplexumba és a szektorokba való belépéshez szükséges ellenőrző kapukat az esemény térképén és ezen az oldalon találják meg. Nem kell haboznia az érkezési idejével, hogy minél közelebb kerülhessen. A szektorok fokozatosan töltődnek fel az emelvénytől (miután a szektor megtelt, a szektor bezáródik, és a következő kerül feltöltésre).

 • Kísérő program

  A Szentatya megérkezését egy kísérő program előzi meg - lelki program - érdekes vendégekkel. A programot és a vendégeket folyamatosan közzétesszük.

 • Hogyan történik az ellenőrzés, és mit kell előkészíteni?

  Az eseményhez szükséges dokumentumok:

  • - személyi igazolvány
  • - QR -kód, amelyet akkor kapott, amikor regisztrált az eseményre a REGISZTRÁCIÓS rendszerben (javasoljuk, hogy nyomtassa ki papírra)

  Először is ellenőrizni fogják a QR -kódot, személyi igazolványával együtt (szükséges a regisztrációból QR -kódot előkészíteni, amelyet a regisztráció után elküldünk az Ön e -mail címére). Ezt követi a biztonsági ellenőrzés, majd a szektorba való belépés.

  Fontos: Miután belépett a szektorba ne hagyja el, és ne próbálja megváltoztatni ezt a területet. A szektort toalett használat okán lehet elhagyni, majd vissza kell térnie a helyére. Egy másik szektorba (pl. az emelvényhez közelebb) való átlépés nem lesz lehetséges.

  A jelenlegi járványügyi intézkedések miatt a szektorba való belépés után ön regisztrálva van az esetleges járványügyi nyomon követésre.

  Mivel több órát fog eltölteni a szektorban, vigyen magával elegendő folyadékot és ételt.

 • Hozzáférési utak és szektorok lezárása

  Az egész rendezvény biztonságos és zökkenőmentes lefolyása miatt a rendezvényt megközelítő utak lezárása 2021. szeptember 13 -án este lesz.

  Minden résztvevőnek át kell esnie egy ellenőrzésen, és el kell foglalnia helyét a szektorban 2021. szeptember 14 -én reggel 8 óráig, azaz két órával a Szentatya tervezett érkezése előtt. Ezen idő elteltével a szektorok bejáratait bezárják.

 • Biztonsági utasítások

  Ha saját palackozott vizet hoz magával, akkor a biztonsági ellenőrzés során abból innia kell.

  A találkozóhelyeken csak a szükséges személyes tárgyakat viselje. A lehető legnagyobb mértékben korlátozza a fémtárgyak viselését. Ne hagyja felügyelet nélkül a személyes tárgyakat.

  Tilos lőfegyvereket és azok másolatait, könnygáz szereket, elektromos kábító fegyvereket, késeket stb. bevinni az ellenőrzött területekre.

  A légi közlekedésre vonatkozó repülési tilalmi zónát hirdetnek ki a Szent Isteni Liturgia ünneplésének helyszínén a látogatás előtti napokban és alatt. Ez a korlátozás a kis drónokra is vonatkozik.

 • Segítségnyújtási helyek

  Ne aggódjon semmilyen probléma miatt. Segítségnyújtási pontokat készítünk Önnek a regisztrációval kapcsolatos problémákra, egészségügyi szolgáltatási pontokat vagy testi fogyatékos személyeket segítő pontokat és még sok mást. Mindezt könnyen megtalálhatja a rendezvény térképén, amelyet az Ön számára készítünk.

 • A gyermekek részvétele és regisztrációja

  Ha 12 év alatti gyermekek (szülő kíséretében) vesznek részt, kérjük, jelezze ezt a regisztráció során. A 12 éven aluli gyermekek a kísérő személy belépőjén szerepelnek, nincs szükségük saját belépőre, sem Covid 19 oltásra vagy Covid 19 teszre.

  Az idősebb gyermekeket külön kell regisztrálni, és teljesíteniük kell a teljes oltási kötelezettséget.

 • Fizikailag hátrányos helyzetű emberek részvétele és regisztrálása

  A testi fogyatékossággal kapcsolatos információkat a regisztráció során lehet megemlíteni. E tény alapján olyan szektorba kerülhet, ahol kiemeltebb a segítségnyújtás.

Ferenc pápa látogatásának programja 2021. szeptember 14 -én Eperjesen

02:00 a rendezvény bejárati ellenőrző kapuinak megnyitása több órás lelki program
10:00 a Szentatya érkezése és átmenet a pápamobillal a szektorok között
10:30 Aranyszájú Szent János Isteni liturgiája, a főcelebráns Ferenc pápa, aki homíliát hirdet
12:30 - 14:00 a kísérő program folytatása 14:00-ig

Elérhetőség